Onderzoek naar oorzaak ernstige ongeval in volle gang

donderdag 2 oktober 2014

Kerkrade - Het politieonderzoek naar de oorzaak van een ernstige ongeval met zes gewonden woensdagmiddag is nog in volle gang. De toestand van het merendeel van de slachtoffers is inmiddels verbeterd.

Woensdagmiddag rond 16.30 uur raakte zes personen door nog onbekende oorzaakgewond bij een verkeersongeval op de kruising Carboonplein met de Akerstraat.Drie van hen werden zwaargewond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.Inmiddels gaat het met de gezondheid van vijf van de zes slachtoffers naaromstandigheden redelijk goed. Daarnaast raakte ook de gevel van een gebouwbeschadigd. De omgeving rondom het plein is daarom lange tijd afgezet geweestvoor onderzoek naar de aanrijding en de stabiliteit van het pand.

Slachtoffers

De 65-jarige automobilist uit Kerkrade die bij de aanrijding was betrokken isstabiel en aanspreekbaar. Een 23-jarige scooterbestuurder die ernstig gewondraakte, ligt nog steeds in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis. De toestandvan de 24-jarige Kerkraadse vrouw is stabiel en ook met haar 1-jarige kind datbetrokken was gaat het beter. Een 27-jarige voetganger uit Kerkrade, die enkelekneuzingen en hoofdletsel opliep, is donderdag ontslagen uit het ziekenhuis. Een26-jarige voetgangster ligt ook nog in stabiele toestand in het ziekenhuis. Alsde medische toestand het toelaat zullen de betrokken door de politie in dekomende dagen worden gehoord over de aanrijding.

Gevel

Het technisch onderzoek door experts van de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA)werd woensdagavond rond 20.00 uur ter plaatse afgerond. De betrokken voertuigenzijn voor nader onderzoek meegenomen door een takelwagen. Donderdag worden eenaantal getuigen gehoord over het voorval. Daarnaast gaat de politie ook deslachtoffers horen over het incident. Verwachting is dat er mogelijk volgendeweek meer duidelijk kan worden gegeven in het onderzoek naar de oorzaak van deaanrijding.

Gevel

Uit voorzorg werden de bewoners van appartementen woensdag in afstemming metde gemeente Kerkrade elders bij familie en vrienden ondergebracht. Deburgmeester kwam zelf donderdagavond nog ter plaatse, om zich persoonlijk telaten informeren over de aanrijding en het onderzoek. De gemeente heeft samenmet de eigenaar van het pand en een expert onderzoek ingesteld naar destabiliteit van de gevel. Woensdagavond werd vastgesteld dat het pand weerveilig en toegankelijk was. Bewoners zijn hier via de gemeente overgenformeerd. De buitenzijde van de gevel raakte beschadigd, hieraan zullen inoverleg herstelwerkzaamheden worden verricht.

Gerelateerde berichten

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Vaals | 112 alarmeringen Vaals | Goedkoop Tanken in Vaals | Supermarkten in Vaals | Weerbericht Vaals